Розробка системи моніторингу та контролю процесу відведення фільтраційних вод від земляних гребель (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
Розглянуто систему відведення фільтраційних вод на гідроенергетичних об’єктах. Розроблено автоматичну системи розрахунку витрати фільтраційного потоку для непідтопленого водоміру з індикацією рівнів рідини, архівуванням даних в SCADA системі.The filtration water removal system at hydropower facilities is considered. An automatic system for calculating the filtration flow rate for a non-flooded water meter with liquid level indication, data archiving in the SCADA system has been developed.