Проект захоронення радіоактивних відходів мельницької АЕС в товщі вулканічних туфів (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
Пропонується використання товщі цеоліт-смектитових туфів нижнього венду, що залягають під Хмельницькою  АЄС і мають задовільні ізоляційні властивості для захоронення радіоактивних відходів. Даний проект, за прикладом проектів захоронення РАВ в туфових товщах, які розробляються в США та росії, може стати додатковою альтернативою намірам ізолювати РАВ від екосистеми в Чорнобильській зоні відчуження і прилеглій частині Коростенського гранітного плутону.