Оцінювання точності вузла обліку електроенергії при зниженому струмі навантаження (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
Запропоновано метод та розроблено програму EMRL для оцінювання дійсного споживання електроенергії та найбільш можливого недообліку за показами лічильника у складі вузла обліку в разі зниженого струму навантаження. Оцінювання здійснюється нечітким числом при граничному рівні довіри. Адекватність програми підтверджено шляхом аналізу даних споживання електроенергії промисловим підприємством. Застосування EMRL дасть змогу знизити збитки енергопостачальних компаній за рахунок підвищення точності обліку електроенергії