Ефективність стратегій в боротьбі з епідемією (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2023)
У роботі розглядається вплив пандемії COVID-19 на суспільство та роль математичного моделювання для аналізу поширення інфекційних хвороб. Вивчено різні стратегії для боротьби з епідемією, включаючи соціальне дистанціювання, локдауни та медичне лікування за допомогою методів навчання з підкріпленням та нейронних мереж. Результати дослідження показують, що стратегії з обмеженнями та лікуванням можуть ефективно зменшити поширення інфекції, що є важливим для боротьби з пандемією.