Процеси перенесення в шарі за лінійної регресійної моделі на нижній границі (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2023)
Зроблена постановка та розв’язана крайова задача процесів перенесення в шарі за експериментальних даних щодо шуканої функції на нижній границі. Отримано рівняння лінійної регресії та надійні інтервали для його коефіцієнтів, на цій основі знайдено розв’язок задачі та межі надійного інтервалу для шуканої функції.