Освітній потенціал CTF-змагань у структурі кіберполігонів для ЗВО (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
У статті розглянуто потенціал використання ігровізації методикою Захоплення прапору (CTF) для збільшення ефективності навчання кібербезпеці як інноваційного освітнього методу. Запропоновано використання кіберполігону в лабораторіях ВНЗ як місця розміщення нетипових завдань з кібербезпеки чи моделювання реальних завдань на підставі отриманого раніше досвіду. Даний підхід має змогу запропонувати навички та знання для виявлення, запобігання та реагування на кіберзагрози практичного характеру, що є найбільш вразливою стороною навчального процесу з кібербезпеки в ЗВО.