Елементи кіберматематичного моделювання в напівпровідниковій електроніці (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
Проведено огляд основних підходів до математичного моделювання процесів у пристроях напівпровідникової електроніки з урахуванням багатомасштабності та граничних шарів. Окреслено перспективи розвитку мультифізичних моделей із використанням методів теорії збурень, алгоритмів машинного навчання для потреб сучасної напівпровідникової промисловості.