(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
У даній роботі наведено відомості про розробку інноваційного мобільного додатка психологічної підтримки для військових. Проаналізовано ключові функції додатка, серед яких можливість інтерактивного спілкування з віртуальним помічником на основі штучного інтелекту, здатного відображати реалістичне обличчя та адаптуватися до емоційного стану користувача, створюючи ефект живої присутності. Додаток також включає інтеграцію професійної психологічної підтримки через консультації з фахівцями та пропонує користувачам вправи для самодопомоги, зокрема дихальні практики та управління стресом. Розглянуто аспекти анонімності та безпеки даних, що є надзвичайно важливими для комфортного користування сервісом військовими. Запропоновано рекомендації щодо покращення інтерфейсу користувача та оптимізації продуктивності додатка для створення безпечного, доступного та зручного середовища, яке сприятиме психологічній реабілітації та емоційному відновленню військових.