(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
Талеві канати є одними із найбільш навантажених елементів талевих систем вантажопідйомних машин та обладнання, зокрема, і бурових установок. Виконання спуско-підіймальних операцій та утримання бурильної колони в процесі буріння є основним призначенням талевих канатів, прогнозування довговічності яких забезпечує цикл безаварійної роботи бурової установки. Lifting ropes are one of the most heavily loaded elements of lifting systems of lifting machines and equipment, in particular, drilling rigs. Carrying out lowering and lifting operations and maintaining the drill string during the drilling process is the main purpose of the cable ropes, whose durability prediction ensures a cycle of trouble-free operation of the drilling rig.