(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
У статті розглянуто інтеграцію нейронних мереж для моделювання теплонасосних установок у MATLAB Simulink. Використано модель LSTM для прогнозування параметрів роботи ТНУ. Порівняно методи інтеграції через S-функції та DLL, що забезпечило високу швидкість і точність моделювання. The paper discusses the integration of neural networks for modeling heat pump systems in MATLAB Simulink. An LSTM model is used to predict heat pump performance parameters. The integration methods via S-functions and DLL are compared, demonstrating high speed and accuracy in simulation.