(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2023)
Розглянуто багаточастотну систему диференціальних рівнянь із лінійно перетвореними аргументами із різними степенями малого параметра. Побудовано усереднену систему рівнянь і одержано асимптотичну оцінку осциляційного інтеграла. Метод усереднення обґрунтовано з оцінкою також порядку. Наведено модельний приклад для ілюстрації одержаних результатів.