(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2023)
на сучасному етапі розвитку науки і техніки, що передбачає широке впровадження високоінформативних комп’ютерних технологій в усі сфери життя, інтенсивно використовуються системи автоматизованого проектування як універсальний технічний інструмент, який дає змогу удосконалювати практику проектування складних об’єктів і систем, насамперед природно- техногенного характеру, а також вирішувати цілу низку супутніх наукових та народногосподарських завдань.