Дослідження ефекту підтоплення трапецієвидних водомірів за допомогою автоматизованої системи вимірювань (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
В статті наводяться приклади використання трапецієвидних водомірів у поєднанні з системами автоматизованих вимірювань для визначення фільтраційної витрати через земляні греблі гідроелектростанцій. Описані режими роботи таких водомірів та наведені результати лабораторних досліджень з визначення впливу ефекту підтоплення на пропускну здатність трапецієвидних водомірів.The article provides examples of the use of trapezoidal weirs in combination with automated measurement systems to determine the filtration flow through earthen dams of hydroelectric power plants. The modes of operation of such water meters are described and the results of laboratory studies on determining the submerged effect on the throughput capacity of trapezoidal weirs are given.
Keywords: трапецієвидні водоміри; лабораторні дослідження; автоматизована система.; пропускна здатність; коефіцієнт підтоплення