Визначення дефектів на друкованих електричних платах методом навчання без підкріплення (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Контроль якості друкованих плат забезпечується шляхом використання алгоритмів комп'ютерного зору та нейронних мереж для виявлення дефектів, таких як замикання, розриви чи неправильне розташування компонентів. Автоматизовані системи контролю якості дозволяють швидко та точно ідентифікувати дефекти на ранніх етапах виробництва, що мінімізує витрати та забезпечує високу надійність продукції, особливо у критичних галузях, таких як медична та аерокосмічна техніка. Quality control of printed circuit boards is ensured by using computer vision algorithms and neural networks to detect defects such as short circuits, breaks or misalignment of components. Automated quality control systems allow fast and accurate identification of defects in the early stages of production, which minimizes costs and ensures high product reliability, especially in critical industries such as medical and aerospace.