Побудова локальної карти прохідності навчальним роботом з ультразвуковим сенсором HC-SR04 (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
Розроблено систему вимірювання відстаней й побудови локальної карти прохідності за допомогою ультразвукового датчика HC-SR04 навчального робота в середовищі Robot Operating System. Досліджено особливості сканування простору ультразвуковим датчиком, що спричиняють неточності локальної карти прохідності.
Keywords: robot; Robot Operating System; Rviz; Rosserial; ultrasonic distance sensor