(untitled) (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
Звернуто увагу на наявність періодичних сигналів із змінним періодом та відсутність методів їх дослідження. Наведено визначення періодичних функцій із змінним періодом, які можуть бути використані як моделі згаданих сигналів. Розглянуто деякі властивості таких функцій, зокрема побудована ортогональна система тригонометричних функцій із змінним періодом, що є основою побудови їх рядів Фур’є.