Розробка системи керування напруженістю магнітного поля для процесу знезалізнення технологічних вод - Safonyk, Andrii; Tarhonii, Ivan (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2021)
Розв’язано модельну задачу процесу магнітного очищення домішок, яка враховує вплив розмірів реактора, швидкості руху потоку рідини, діаметру гранул фільтруючого матеріалу, напруженості магнітного поля на ефективність очищення технологічних вод. Розроблено комп’ютерну модель процесу очищення технологічних вод з керуванням по статичній характеристиці об’єкта автоматизації. Проведено аналіз ефективності роботи системи при динамічно змінній вхідній концентрації забруднення.